Actueel

BusinessCentrum Leudal heeft nieuwe eigenaar

Per 8 maart j.l. heeft BusinessCentrum Leudal aan de markt in Roggel een nieuwe eigenaar gekregen: Herver Projektontwikkeling B.V.
De nieuwe eigenaar, waarvan Nic Berden (geboren en getogen in Helden) de vertegenwoordiger is,  heeft aan alle huurders, verenigingen en andere gebruikers de garantie gegeven dat ze de komende jaren op dezelfde voet hun activiteiten vanuit het BusinessCentrum Leudal kunnen voortzetten.

Het dagelijks beheer zal in handen zijn van Hay Berden, de vader van Nic.

Na meer dan 12 jaar eigenaar en beheerder te zijn geweest is er dus voor Thieu Hendriks en Els van Wylick een einde gekomen aan deze periode.  
Ze kijken terug op 12 mooie jaren, waarin ze, samen met de in het BCL werkende bedrijven, een mooi en levendig bedrijvencentrum hebben opgebouwd. Waarin bedrijven met elkaar samenwerken, elkaar helpen maar ook samen activiteiten ontplooien.
Zo waren er een aantal open dagen met onder andere een tentoonstelling van regionale kunstenaars, een eendjesrace op de Roggelse beek,  een make over in samenwerking met modehuis Theelen en een High Tea ter ere van het 5-jarig bestaan.
Verder zijn er voorafgaand aan de gemeenteraadsverkiezingen levendige verkiezingsdebatten gevoerd, was er een avond over en met vluchtelingen uit het AZC en was ook de organisatie van de Groeibriljant mede in handen van het BusinessCentrum.
Sinds de start in 2012 hebben zo’n 75 bedrijven zich voor kortere of langere tijd in het BusinessCentrum gevestigd; niet iedereen heeft het gered, maar er zijn ook diverse bedrijven geweest, die succesvol zijn doorgegroeid naar een volgende fase.
Het grootste bedrijf was het bedrijf van Thieu en Els zelf, AgriDirect, waar vele Roggelnaren als callcentermedewerker, of anderszins, hebben gewerkt.
Ook Roggelse verenigingen hebben frequent van het BCL gebruik gemaakt zoals Harmonie Amicitia, volleybalvereniging Accretos, rijvereniging Heibloem, de EHBO, de voetbalclub, de Heemkundevereniging, toneelgroep Rat etc.
Thieu en Els hopen dat het BusinessCentrum in zijn huidige vorm nog jaren door zal gaan, en daarbij ook zijn sociale functie zal blijven vervullen. Ze wensen Nic en Hay Berden veel succes en een fijne tijd in het BusinessCentrum Leudal.

Bedrijven in BusinessCentrum Leudal

Uw internetbrowser is verouderd.

Voor een goede weergave is een recente versie van uw browser vereist.