Actueel

Bakkerij ’t Mikpuntj wint Groeibriljant tijdens Jonge Bedrijven Dag

SalonShop uit Neer winnaar publieksprijs

15 maart 2017 vond de Jonge Bedrijven Dag plaats bij BusinessCentrum Leudal. Naast een bezoek aan enkele succesvolle ondernemers in de Gemeente Leudal, stond de dag in het teken van de Groeibriljant.


Bakkerij ’t Mikpuntj winnaar Groeibriljant 2017
Vijf jonge bedrijven uit de Gemeente Leudal streden om de eer van de Groeibriljant. De ondernemers van JobConcept, Leudal Energie, Bakkerij ‘t Mikpuntj, SalonShop en GJ HeftruckService vertelden tijdens hun pitch vol passie over hun bedrijf. Na een spannende strijd, werden Jeroen Kessels en Jacqueline Kusters van Bakkerij ‘t Mikpuntj door de jury uitgeroepen tot de Groeibriljant 2017.

Het jonge stel, 21 en 25 jaar, besloot een bakkerij in Baexem over te nemen. Dit, ondanks het advies dat een bakkerij in Baexem eigenlijk niet levensvatbaar zou zijn. Vol enthousiasme begonnen ze met hun winkel en na vier dagen proefdraaien waren ze al ondernemer, werkgever en sociaal trefpunt in het dorp. Kwaliteit en beleving staan bij Jeroen en Jacqueline centraal, van het product en natuurlijk van de klant. Aangemoedigd door het succes besloten ze onlangs een tweede bakkerij in Heythuysen over te nemen waar hetzelfde concept wordt toegepast. Een ware groeibriljant dus!

Publieksprijs voor SalonShop 
Ilse Janssen (29) en Pien Derikx (29), de dames van de SalonShop, gingen er met de publieksprijs vandoor. Zij openden in 2014 de Salonshop in Neer die een totaalconcept biedt: kapsalon, schoonheidssalon, nagelstudio, make-up, zonnebank en winkel met accessoires. Pien en Ilse wisten door een enthousiaste pitch de meeste stemmen te verwerven en zo de publieksprijs binnen te halen.

Met hun prijs zijn Bakkerij ’t Mikpuntj en de SalonShop ook genomineerd voor de Publieksprijs van de Ondernemersprijs Leudal die op 29 Maart a.s. in de Bombardon in Heythuysen wordt uitgereikt. Met drie andere gevestigde ondernemers mogen ze zich aan een groot publiek presenteren.

Inspiratie opdoen bij Leudalse ondernemers
De Jonge Bedrijven Dag stond daarnaast in het teken van inspiratie opdoen. Met alle deelnemers stapten we in de bus en gingen langs bij succesvolle Leudalse ondernemers. Bij Melkveebedrijf Hartman in Heibloem, Jamafa Machinery in Kelpen-Oler en Hoeve de Kaolder in Baexem werden we hartelijk ontvangen. De ondernemers wisselden kennis en tips uit met de jonge ondernemers.

Rabobank Peel Maas en Leudal maakte een mooie aftermovie, waarin de winnaars van de Groeibriljant juryprijs Mikpuntj en de publieksprijs SalonShop nog eens goed in beeld kwamen. Deze kun je bekijken door hier te klikken. 

Iedereen bedankt voor de aanwezigheid of bijdrage aan deze dag!

De Jonge Bedrijven Dag wordt georganiseerd door BusinessCentrum Leudal, Rabobank Peel Maas en Leudal, Baso Management en Juridisch Advies en NewDeas Business Development. De organisatie van deze dag zou niet mogelijk zijn zonder de financiële ondersteuning van de Gemeente Leudal en Rabobank Peel Maas en Leudal. 

 

Uw internetbrowser is verouderd.

Voor een goede weergave is een recente versie van uw browser vereist.