Actueel

Archief

Levendig verkiezingsdebat in het BCL

Donderdag 8 maart vond het verkiezingsdebat plaats in het BusinessCentrum Leudal naar aanleiding van de gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart 2018. Leudalse MKB en agrarische ondernemers waren uitgenodigd om het debat bij te wonen. Alle partijen die deelnemen aan de verkiezingen waren aanwezig en de zaal was goed gevuld met ondernemers en andere belangstellenden. 

Kritiek op gemeentebeleid
Onder leiding van Pedro Nijssen uit Baexem en Twan Marien uit Heythuysen werd, met name na de pauze, geanimeerd gediscussieerd naar aanleiding van stellingen die de partijen kregen voorgelegd. Dit was vooral bij de volgende stellingen het geval:

  • Het huidige gemeentelijke beleid remt innovatie en ontwikkeling van agrarische ondernemers.
  • De gemeente draagt onvoldoende bij aan de verbetering van het ondernemersklimaat.

Op beide stellingen kreeg de gemeente veel kritiek van de ondernemers vanwege zeer lange wachttijden bij het aanvragen van vergunningen, het aanbesteedbeleid waarbij ondernemers uit Leudal te weinig worden betrokken en het feit dat de laatste tijd enkele grote bedrijven Leudal hebben verlaten.

Deze kritiek werd vooral gedeeld door de oppositiepartijen VVD , D66 en CDA. Maar ook de huidige coalitie van Samen Verder en Ronduit Open gaven toe dat er nog veel winst behaald kan worden op deze punten. Ze gaven aan dat ze hieraan willen gaan werken in de komende periode.

Beste debaters
De avond werd afgesloten met de verkiezing ‘Beste debater van de avond’. Robert Martens van D66 en Huub van Helden van het CDA kregen evenveel stemmen van de aanwezige ondernemers en ontvingen beiden een certificaat uitgereikt door de organisator van het verkiezingsdebat Thieu Hendriks.

 

Al met al was het een levendig debat met dank aan de beide presentatoren, aanwezige lijsttrekkers, maar vooral ook de aanwezige ondernemers.
 

Bedrijven in BusinessCentrum Leudal

Uw internetbrowser is verouderd.

Voor een goede weergave is een recente versie van uw browser vereist.