Actueel

Archief

Genomineerden Groeibriljant zijn bekend!

Op woensdag 15 maart staat de Jonge Bedrijven Dag op de agenda! Tijdens deze middag wordt ook de Groeibriljant uitgereikt. De genomineerden zijn inmiddels bekend en worden hier bekend gemaakt.

Wil je meer weten over het programma van de Jonge Bedrijven Dag?
Meer informatie is hier terug te vinden. Meld je aan via dit aanmeldformulier.

Bakkerij ’t Mikpuntj in Baexem
Sinds 2 jaar is deze een ambachtelijke brood- en banketbakkerij met een enthousiast team gestart in Baexem. Bij de start van onze onderneming waren de ondernemers 21 en 25 jaar jong en erg ambitieus: ze gingen de uitdaging van een eigen onderneming aan. Na een jaar hard werken, openden ze een tweede filiaal in Heythuysen.

Naast de gewone consumenten levert 't Mikpuntj ook aan diverse bedrijven, horeca en instellingen. Ze streven ernaar dat de klant met een tevreden gevoel de winkel verlaat en kan genieten van eerlijke, ambachtelijke en verse producten. Ze luisteren naar speciale wensen van een klant en geven daarbij deskundige tips en adviezen. Kwaliteit door ambachtelijkheid, dat is het motto en dat is wat de klant moet proeven!

SalonShop in Neer
De twee onderneemsters van de SalonShop besloten in 2014, op 27 jarige leeftijd, het ondernemerschap aan te gaan. Een totaalconcept in de beautybranche werd opgericht; kapsalon, schoonheidssalon, nagelsalon, make-up, zonnebank en winkel met accessoires, tassen etc. gelegen naast de Napoleonsweg in Neer.

De kracht van SalonShop is de combinatie van meerdere takken in de schoonheidsbranche. Voor een bruiloft bijvoorbeeld wordt er dankbaar gebruik gemaakt van verschillende arrangementen. Daarnaast kijken ze met een frisse blik naar het ondernemerschap en spelen ze in op de vraag van de huidige 24 uurs maatschappij. Er zijn ruime openingstijden en iedere avond is de salon tot 21 uur geopend. Dit geeft de klanten meer ruimte om hun bezoek te plannen. Elke avond kan iedereen terecht voor te knippen zonder afspraak. De klant kan dus zijn bezoek spontaan plannen. Daarnaast kunnen de klanten een abonnement afsluiten om onbeperkt naar de kapper te kunnen gaan. Hierdoor is er in de salon meer doorstroomsnelheid. De salon maakt gebruik van online afspraakmogelijkheden en zetten ze sociale media in voor het promoten van hun acties en nieuwtjes. 

Leudal Energie in Roggel
Leudal Energie is een lokale en duurzame energiecoöperatie in de gemeente Leudal (Limburg). Leudal Energie gelooft in het duurzaam opwekken van energie, waarbij CO2 uitstoot tot een minimum wordt beperkt en we daardoor bijdragen aan een beter milieu. Leudal Energie streeft ernaar om in 2020 20% van alle huishoudens in de gemeente Leudal te voorzien van lokaal geproduceerde duurzame energie. Bovendien helpt Leudal Energie bedrijven en burgers om energie te besparen en zelf op te wekken.

Leudal Energie streeft een lokale circulaire economie na en zal steeds de lokale samenwerking zoeken met andere bedrijven die kunnen bijdragen aan haar doelstelling. Momenteel telt de coöperatie zo’n 200 leden. De energielevering telt momenteel ongeveer 60 klanten, zowel particulier als zakelijk. Om de ambitie voor 2020 te halen zullen er de komende jaren diverse acties en projecten lopen. Door aan te tonen wat Leudal Energie met het geld van de klanten en participerende burgers doet, bewerkt de organisatie de markt om ook aan te sluiten bij de lokale energielevering.

JobConcept Groep BV in Roggel
JobConcept Groep BV bestaat uit meerdere bedrijven. De meest in het oog springende bedrijven zijn hierbij JobConcept BV en Werk4al. Social en duurzaamheid staan bij beide bedrijven centraal.

Bij JobConcept is de organisatie continue bezig met het creëren van mogelijkheden, het leggen van verbindingen en het opstarten van projecten met als doel mensen die op zoek zijn werk in contact te brengen met organisaties die het werk hebben. Bedrijven die in staat zijn om mensen een structurele kans te geven op de arbeidsmarkt, zodat zij duurzaam aan het werk kunnen blijven. Zo creëren ze een win-win situatie voor in eerste instantie de werkzoekenden, de werkgevers en uiteraard de overheidsinstellingen zoals Gemeenten en UWV. Voor deze bedrijven gaan zij aan de slag om potentiële werknemers te zoeken op de reguliere arbeidsmarkt.

Werk4al begeleidt, op een sociale en duurzame manier, iedereen die het niet lukt om zelfstandig een werkomgeving te vinden. Hierbij is vooral motivatie van de desbetreffende kandidaat om naar kansen op de arbeidsmarkt te zoeken, bepalend. Via Werk4al worden kandidaten in contact gebracht met de reguliere arbeidsmarkt. Werk4al begeleidt, op een sociale en duurzame manier, iedereen die het niet lukt om zelfstandig een werkomgeving te vinden.

GJ HeftruckService in Heythuysen
GJ Heftruckservice B.V. staat voor:

  • Leverancier van interntransport oplossingen.
  • Onderhoud en keuringen van interntransport materieel.
  • Goede en eerlijke service en advies.
  • 24/7 bereikbaar.

GJ HeftruckService versterkt ondernemingen in de regio met hoogwaardige producten. Door de jarenlange ervaring op het gebied van interntransport weten ze wat ondernemingen nodig hebben voor hun werkzaamheden. Hierdoor kunnen ze klanten ontzorgen zonder verlies van persoonlijkheid en kwaliteit. De meeste werkzaamheden vinden plaats bij de klant. Grotere reparaties worden uitgevoerd in de goed uitgeruste werkplaats.

Door hun focus om vanuit het onderhoud een eerlijk advies te geven over de staat en betrouwbaarheid van de machine, wordt een kosten/baten analyse gemaakt. Op basis hiervan kan de klant worden geadviseerd. Omdat kwaliteit en simpelheid hoog in het vaandel staat hebben ze de samenwerking gezocht met een degelijk merk en product 'Doosan'. De monteur die de machine onderhoudt geeft ook advies aan de klant en regelt eventuele verkoop, dus geen verkoper die de situatie niet kent. Door dit directe contact met de gebruiker weet GJ HeftruckService precies wat de behoeften zijn van de klant in zijn unieke situatie. 

 

 

Bedrijven in BusinessCentrum Leudal

Uw internetbrowser is verouderd.

Voor een goede weergave is een recente versie van uw browser vereist.